top of page

DE DROOM VAN PROMETHEUS

 

Frans werkt mee aan de ‘Global March Against Child Labour’, voor het uitbannen van uitbuiting van kinderen op de arbeidsmarkt. Alsook tegen mensenhandel, waarbij kinderen worden verkocht voor commerciële diensten.

De Global March wordt een wereldwijde samenwerking die niet-gouvernementele organisaties (NGO's), vakbonden, leraren, kinderen en individuen samenbrengt om tegen kinderarbeid te demonstreren.

 

De optocht trekt door Afrika, Azië, Europa, Latijns-Amerika en de VS. De eindbestemming is Genève, Zwitserland, waar de bijeenkomst van de International Labour Organisation ( ILO) plaatsvindt. Frans marcheert samen met zijn vrouw mee in de slottocht op Genève (1998). Ze slapen met de duizenden demonstranten en kinderen in atoomschuilkelders die het land ter beschikking stelt.

 

De standpunten van de demonstranten hebben een directe invloed op het maken van de ILO-conventie tegen de ergste vormen van kinderarbeid. Het wordt het snelst geratificeerde verdrag in de geschiedenis van de ILO, met 150 landen die dit ontwerp aannemen.

'De mens is geen kind van de chaos,

een dwaas product van het domme toeval,

maar een incarnatie van een kosmisch idee, 

dat al bestond

toen de sterren en melkwegstelsels werden geboren.'

FRANS WUYTACK

bottom of page